Winterlichtfestival OrbitFest

Het futuristische winterlichtfestival OrbitFest in Groningen gaat binnenkort weer los! Op het Ebbingekwartierterrein en op locaties verspreid over de binnenstad zal de winterlichtexpo met lichtinstallaties weer te zien zijn met daaromheen lichtworkshops, een winterlab met proefjes en een wintermarkt. Dit jaar hebben we voor de tweede editie van OrbitFest op 18 tot en met 20 december 2015 gekozen voor het thema Channels to the Stars, een thema waarmee we makers en hackers uit Groningen en omgeving uitdagen om hun fantasieën te laten voeren door of langs passages. Hou de website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor het laatste nieuws en het programma!

Locatie

Het festival vindt plaats in Groningen met als hoofdterrein het Ebbingekwartierterrein, gelegen aan het Boterdiep. Daarnaast zijn er festivallocaties verspreid over de Groninger binnenstad.

  OrbitFest Into Orbit 2014 - 01  
  OrbitFest Into Orbit 2014 - 02  
  OrbitFest Into Orbit 2014 - 03  

OrbitFest: Into Orbit 2014

Groningen gloeide afgelopen winter tijdens de kennismakingseditie van het futuristische winterlichtfestival ‘OrbitFest’: Into Orbit! Het Ebbingekwartierterrein aan het Boterdiep dichtbij het stadscentrum werd op 21 december 2014, de kortste dag van het jaar, opgeluisterd met een gratis toegankelijk en zintuigprikkelend programma van makers en hackers uit Groningen en omgeving in samenwerking met onze vrijwilligers, partners en medewerkers.