Het futuristisch winterlichtfestival OrbitFest is een initiatief van ColorC, een stichting met als doel het bieden van ondersteuning bij het produceren en realiseren van memorabele producties.
Onze organisatie brengt daartoe mensen en verhalen samen en bestaat uit het collectief Poli Chrom die in opdracht van de stichting samenwerkt in het Color Coelestinus Lab (under construction) aan transmediale multimediale projecten met een team van enthousiaste vrijwilligers, partners, medewerkers, makers en hackers uit de stad Groningen en omgeving. Samen met deze groep wil de stichting meegroeien naar het realiseren van meer kwalitatief hoogstaande producties in het noorden.
Met het multimediale project OrbitFest wil ColorC, met de deelnemende partijen, vorm en inhoud geven aan een voor zoveel mogelijk gratis toegankelijk futuristisch winterlichtfestival met een winterlichtexpo, lichtworkshops, winterlab en een wintermarkt gebaseerd op een transmediaal verhaal uit The Gaia Cycles.

Met de verhalen van ColorC brengen we mensen en hun eigen verhalen samen: het festival biedt, door het zoveel mogelijk nastreven van onze kernprincipes een jaarlijks terugkerende plaats en mogelijkheid om te komen tot een wisselwerking tussen kunst en samenleving.
Zo ontstaat uiteindelijk dus in onze visie in Noord­-Nederland een glokale gemeenschap van makers en hackers met een eigen en een met de hele wereld gedeelde kwalitatief hoogstaande cultuur.

De visie is om uiteindelijk met het festival toe te werken naar een festivalervaring in de vorm van een fantastisch alternate reality-spel waarin het festivalverhaal zoveel mogelijk kan worden ervaren door bezoekers, zowel op het festivalterrein als in de virtuele wereld.