Lichtmakersbijeenkomst in De Chemie 16:30: ‘Groninger faciliteiten voor lichtmakers’ & ‘Call for Concepts OrbitFest 2015’

Makers uit Groningen en omgeving kunnen in de stad Groningen bij een aantal werkplaatsen terecht als ze sfeerobjecten of lichtinstallaties zouden willen maken. Een aantal organisaties (Jan Klug (Frank Mohr Instituut / MADTech), Peter Struwe (Hackerspace), Sven Olav Thieme (Stadswerkplaats)) zullen zich tijdens deze OrbitFest-bijeenkomst in De Chemie (Kolendrift 9, Ebbingekwartierterrein) presenteren en vertellen wat bij hen de mogelijkheden zijn voor het alleen – of in een collectief – maken van zintuigprikkelend lichtwerk voor binnen en buiten. Tevens kunnen makers tijdens deze bijeenkomst met elkaar en met deze organisaties in contact treden.

Aan het slot van de bijeenkomst zal organisator ColorC kort de Call for Concepts voor OrbitFest 2015 toelichten. Tot en met 1 maart 2015 kunnen makers met ideëen voorstellen voor lichtwerk in de sfeer van het OrbitFest-verhaal indienen die zintuigprikkelend, innovatief, duurzaam en empowering zijn.

Makers kunnen nu al lid worden van de nieuwe Facebook-groep ‘Color Coelestinus Lab’ en daar online in contact treden met andere (licht)makers!