Interactie met lichtwerelden in de zeecontainers van NP3 M0Bi

Bezoekers kunnen als onderdeel van de winterlichtexpo op OrbitFest op de eerste etage van NP3 M0Bi (Kolendrift 13, Ebbingekwartierterrein) tussen 14:00-20:00 in de zeecontainers verscheidene verborgen lichtwerelden ontdekken en ervaren: deze expo bevat bijdragen van Peter Schudde; het collectief Niko Nadirashvili, Jos Volker, Luca Grimaldi en Federico Murgia; Lambert Rozema; Federico Murgia; Winand Slingenbergh.

E waste ART

Peter Schudde’s wereld ontvouwt zich in printplaatsculpturen die hij sinds 2007 ambachtelijk vervaardigt: geometrische lichtobjecten van metaal en printplaten met een metafysisch karakter.
In zijn container krijgen bezoekers een waar E-waste diner voorgeschoteld, een toxisch avondmaal bereid uit electronica, met borden karbonades, een T-bone steak en een broodplank brood met printplaten.
Vanaf een andere tafel worden we vergezeld door ‘Corpus Hyperkubus II & III’, een hyperkubus met recycle-Jezus naar aanleiding van het schilderij ‘Crucifiction’ van Salvador Dalí. ‘MainFrame (meanframe)’, de megaprocessor uit de MatriX, met behuizing en ingewanden gemaakt van consumentenelectronica, met framewerk van oude landbouw eggen.

Peter Schudde - E-meat

Peter Schudde - E waste ART

 

 

The Box‘ (2014)

‘The Box’ is een zintuigprikkelende installatie van een collectief bestaande uit Frank Mohr Instituut-studenten Niko Nadirashvili, Jos Volker, Luca Grimaldi en Federico Murgia) die de bezoeker in eerste instantie onderdompelt in een infinity box en daarbij geconfronteerd wordt met felle strobes en de wind van een serie roterende PC-ventilatoren die via contactmicrofoons geluiden produceren. Daarna neemt de bezoeker een totaal ander perspectief in.

 

EyeLight‘ (2014)

Lambert Rozema (Monartworks) confronteert in zijn container een groep verzamelde bezoekers met de vraag om via de app van het lichtobject ‘EyeLight‘ een eigen kleur te kiezen en vervolgens hun eigen kleurervaring te delen met de andere aanwezigen.

Logo-Eyelight-Lambert Rozema

 

 

E1-G2 (2014)

Federico Murghia, student van het Frank Mohr Instituut, presenteert een kleine opstelling van zijn audiovisuele E1-G2-installatie. Dit werk toont verschillende manieren om geluid te visualiseren. De extreme basfrequenties, noten en akkoorden generen tekeningen, bewegingen maar ook licht en schaduwen. De E1-G2 symboliseert het dualisme tussen het auditieve en het visuele, licht en donker, apathie en hypersensitiviteit.

 

LASER Maze‘ (2014)

Winand Slingenbergh van de De Jonge Onderzoekers/Maker Course verzamelde van de scrapheap e-waste LASERs om deze te verwerken in een mistig donker containerdoolhof waar de bezoeker zich even in de rol van special agent waant met als opdracht een mineraal te bemachtigen.