OrbitFest: Channels to the Stars – Call for Concepts & Join our Orbit!

We zijn er weer klaar voor! In 2014 ging op 21 december het futuristische winterlichtfestival OrbitFest “Into Orbit” (afterfilm) en we gaan nu op weg naar de tweede editie, Channels to the Stars! Het festival zal ijs en weder dienende plaatsvinden op 18 t/m 20 december 2015 op en om het Ebbingekwartierterrein en in de stad Groningen. In de winterlichtexpo van dit jaar zullen bezoekers uitgenodigd worden om een tocht te maken via speciale lichtkanalen, een verrassende fantasie-prikkelende reis door Heliopolis – het Groningen van de toekomst, en naar de sterren!

We nodigen lichtmakers en -hackers uit Groningen en omgeving dit keer voor het eerst ook uit om nieuw lichtwerk voor de winterlichtexpo te maken dat aansluit op het futuristische festivalverhaal van OrbitFest: ideëen voor lichtinstallaties of sfeerobjecten kunnen tot en met 7 mei 2015 1 april 2015 worden ingediend via onze oproep (Call for Concepts). We zien uit naar jullie inzendingen!

Daarnaast is er natuurlijk ook weer de mogelijkheid voor makers en hackers om werk te presenteren in de winterlichtexpo, lichtworkshops, winterlab en de wintermarkt en kan je je nu ook al als vrijwilliger opgeven – dus Join our Orbit!

Tot ziens ☀
-Poli Chrom